معایب استفاده از فلش در طراحی سایت
فلش، زیبایی های خاص فراوانی دارد و با استفاده از انیمیشن ها و متحرک سازی های موجود خود ، مخاطب را پس از مشاهده به سمت خود جذب می نماید.در این مقاله قصد داریم با شما را با فلش و ساختار آن و کاربرد کلی آن و کاربرد آن در طراحی سایت آشنا سازیم.
طراحی سایت فلش
فلش ، یک فایل چندرسانه ای می باشد که قابلیت ایجاد انواع فایل های صوتی و تصویری را با استفاده از انیمیشن و تکنیک های خاص مقدور می سازد.پایه ای ترین نرم افزار تخصصی فلش نرم افزار Adobe Flash از شرکت Adobe می باشد.
عموما فایل های فلش که توسط نرم افزار فوق ایجاد می شوند با پسوند Fla به صورت لایه باز و خروجی SWF یا Flv برای کاربری تولید می شوند.
در گذشته بدلیل عدم توجه به بهینه سازی سایت ها عموما افراد از فلش در طراحی سایت خود بسیار استفاده می کردند و برخی نیز سایت های خود را به صورت فول فلش طراحی می کردند که این کار در دوران فعلی برای سایت و بهینه سازی ما بسیار ضرر خواهد داشت که در قسمت زیر به آن اشاره خواهیم نمود؛
1- هزینه ی بسیار زیاد طراحی سایت فلش : بدلیل تخصصی بودن و زمان بر بودن ایجاد فایل های فلش ، برای طراحی یک سایت فلش شما باید هزینه ی بسیار زیادی را پرداخت نمایید که در ادامه این متن خواهید فهمید این هزینه هیچ سودی برای شما نخواهد داشت.
2- داینامیک نبودن سایت : هرگونه ایجاد تغییرات در سایت فلش نیازمند تخصص می باشد ، در صورتیکه شما این تخصص را نداشته باشید حتما باید تغییرات را توسط فردی که سایت فلش را برای شما طراحی کرده است انجام دهید و قطعا هزینه ی زیادی را باید پرداخت نمایید و در نتیجه بروزرسانی سایت شما بسیار سخت می گردد و قطعا شما را آزار خواهد داد.
3- مشکل در بهینه سازی طراحی سایت : بدلیل عدم توانایی در تعریف انواع تگ در سایت و همچنین عدم بروزرسانی مطالب به صورت منظم ، سایت های طراحی شده با فلش ساختار مناسبی در سئو ندارند و به طور واضح تر هیچ مطلبی از سایت شما در گوگل ایندکس نخواهد شد و شما یکی از بهترین راه های معرفی خود ، یعنی حضور در گوگل را از دست خواهید داد.
4- حجم سنگین سایت های طراحی شده با فلش : عموما سایت های طراحی شده با فلش دارای حجم بسیار زیادی هستند و علاوه بر آن ، تمامی سایت و صفحات هنگام ورود مخاطب به سایت لود خواهد شد ، در صورتیکه سایت های تولید شده با خروجی HTML متناسب با ورود کاربر لود خواهند شد.
5- عدم پشتیبانی سریع مرورگر ها : یکی دیگر از معایب فلش این است که مرورگر ها با سایت های فلش مشکل دارند و عموما اگر پلاگین مربوط به فلش پلیر بر روی مرورگر شما نصب نباشد سایت را به شما نمایش نخواهند داد و برخی حتی اگر هم فلش پلیر بر روی مرورگر نصب باشد ابتدا به شما یک اخطار می دهد و در صورت تایید شما سایت را نمایش خواهد داد.
در یک جمع بندی کلی ، به این نتیجه می رسیم که فلش با توجه به موارد فوق در دنیای امروز اینترنت و طراحی سایت جایی نخواهد داشت و کاربرد و قدرت این نرم افزار را می توان در تولید محتوای چندرسانه ای و نرم افزار های مولتی مدیای خارج از وب به صورت کاملا محسوس حس کرد.
راهکار های جایگزین استفاده از فلش در طراحی سایت
با پیشرفت های مربوطه در حوزه ی وب ، در طراحی سایت می توان از عناصر بروز HTML5 , CSS3 , Jquery استفاده کرد و با این عناصر از انیمیشن و افکت های زیبا در طراحی سایت استفاده کرد که زیبایی بسیار زیادی به سایت شما خواهند بخشید.
یک دیدگاه
[…] مدیریت تارنمای ایران […]